More

    Лејди Гага објави колекција аниме облека во соработка со Crunchyroll

    spot_img

    Уметникот Лејди Гага и Кранчирол – веб-локација која се фокусира на стриминг аниме, манга и јапонски телевизиски драми – ги здружија силите за да создадат серија облека за албумот на пејачката Chromatica.

    Глобалниот аниме бренд Crunchyroll ја најавува ексклузивната соработка на сопствениот бренд Crunchyroll Loves со Лејди Гага, инспирирана од Chromatica – амбициозниот шести студиски албум на суперѕвездата, добитник на Греми. Новата колекција ќе биде достапна од 21 април исклучиво на веб-страницата Crunchyroll. Ќе има специјално дизајнирани уметнички дела од илустраторот и уметник МекФлај и ќе вклучува маици со долги и кратки ракави, џемпери, панталони и навлаки со анимирани илустрации на Лејди Гага.

    Дел од приходите од продажбата на колекцијата ќе бидат наменети за Born This Way Foundation, непрофитна организација која Гага ја основа со нејзината мајка Синтија Германото. Целта на организацијата е да ги поддржи младите во борбата против менталното здравје и да работи со нив за да ги обучи да создадат попријателски и похрабар свет.

    Албумот Chromatica дебитираше во мај 2020 година и има естетика инспирирана од сајберпанк. Во текот на партитурата се претставени синтисајзери, перкусии и оркестарски аранжмани, а други музички икони како Елтон Џон и Блекпинк учествувале во некои од нумерите на албумот. Тој има добиено неколку награди, вклучително и најдобра поп-дуо / групна изведба за Rain on Me на 63. Греми награди и Вестерн албум на годината на Јапонските награди за златен диск во 2021 година.

    Во меѓувреме, Гага летово ќе го оживее албумот Chromatica на сцената со турнејата на стадионот Chromatica Ball, која започнува на 17 јули во Дизелдорф, а потоа ќе следи настапи на стадионите во Стокхолм, Париз, Арнем, Лондон, Торонто, Вашингтон, Њујорк, Чикаго и други градови во САД.

    Crunchyroll Loves е внатрешен бренд за улична облека на Crunchyroll, лансиран во 2018 година. Претходните колекции вклучуваа ексклузивни соработки со раперот Меган Ти Сталион, уметникот од хорор манга Junji Ito и аниме серии, вклучувајќи Jujutsu Kaisen, Demon Slayer: Kimetsu No Yai: , Darling in многу други.

    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img