More

    Лапмард: Ние сме аутсајдери, тоа не значи дека нема да се бориме

    spot_img

    Мерсисајд дербито помеѓу Ливерпул и Евертон во недела ќе се одигра на „Енфилд Роуд“.„Ова е многу важен и голем натпревар. Толку пати сум го гледал и мило ми е што сум дел од едно такво дерби“, изјави менаџерот на Евертон, Френк Лампард, кој задоцни на прес-конференцијата.
    „Не можете секогаш да го контролирате резултатот и тоа на секој натпревар му дава различна енергија. Очекувам, од двете страни, страст, борба и желба. „Не постои план за игра на овој свет кој може да функционира без овие работи“, додаде Лампард.

    Победата на Барнли против Саутемптон дополнително ја усложнува и онака тешката ситуација на Евертон, кој е само бод над опасната зона, но Лампард вели дека ниту тој, ниту некој во клубот не може да се грижи за резултатите на другите клубови.

    Тоа се случува, мора да очекуваме победа од други тимови“, изјави менаџерот на „Карамел“, кој нема да може да смета на повредените Дони ван де Бик и Андреа Гомеш.

    „Играме против најсилниот тим, еден од најсилните во лигата. И тоа мора да биде нашиот мотив. Мора да се бориме од првата до последната минута, што и да се случи. Ние сме аутсајдери во оваа приказна и тоа е јасно. Но, тоа не значи дека не треба да се караме. Очекувам дуел игра, но на дозволен начин. Се надевам дека судиите ги гледаат работите како што треба. Некои жолти картони станаа црвени на Гудисон, да се надеваме дека нема да биде така на Енфилд“, додаде Лампард.

    Натпреварот помеѓу Ливерпул и Евертон се игра во недела од 17 часот и 30 минути на „Енфилд Роуд“ со директен пренос на Спорт Клуб.

    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img