More

    (ЕКСКЛУЗИВНО) ИВАН КОРУНОСКИ ЛАЖНИОТ ЛЕКАР ОД ВЕВЧАНИ ПРЕД ЕДНА НЕДЕЛА ЗАМИНАЛ ВО БЕГСТВО,ОЈО ,БЕKИМ САЛИ И ЈОВЧЕ СТОЈКОСКИ,ЧАКААТ ДА ЗАВРШИ ИСТРАГА?!!

    spot_img

    РАЗРЕШЕНА мистеријата во ЈЗУ Здравствен Дом – Вевчани,а воедно предметот е завршен и за министерсѕвото за здравство и министерот Беким Сали, како и за ОЈО Струга,лажниот Лекар ИВАН КОРУНОСКИ, од пред една недела го напуштил родното вевчани, но и Република Северна Македонија.

    БЕКИМ САЛИ И ЈОВЧЕ СТОЈКОСКИ ЧЕКААТ ДА ЗАВРШИ ИСТРАГА,ОСУМНИЧЕНИОТ ИВАН КОРУНОСКИ ВО ТРАЈНО БЕГСТВО!!!

    Министерот Беким Сали и директорот на ЈЗУ Здравствен дом -Вевчани Јовче Стојкоски, имаа ист став во врска со настанот кој го потресе миснистерството за здравство,откривање на лажен лекар ИВАН КОРУНОСКИ,кој вероватно потпомогнат од здравствената комисија при ЈЗУ Здравствен дом вевчани и директорот Јовче Стојаноски успела да заснива работен однос -Лекар во здравствениот дом Вевчани , без при тоа да има завршено Медицински Факултет.ИВАН КОРУНОСКИ цели 6 години работел како лекар,а последните 4 години на работно место -Началник на Брза Помош при ЈЗУ Здравствен дом Вевчани.

    Директорот на ЈЗУ Здравствен дом Вевчани Јовче Стојкоски сеуште чекал да завршела истрагата ,Беким Сали и тој чекал да заврши истрага , но Лекарот -Фантом ИВАН КОРУНОСКИ веќе една недела е надвор од Република Македонија и како што ексклузивно дознава редакцијата Охридскај ,истиот се навоѓа во Београд Р.Србија.

    ИВАН КОРУНОСКИ во Београд Р.Србија има имот кој се води на негова тетка, а како што дознаваме истиот има намера да заминел во скандинавските земји со Бугарска патна исправа.

    ОЈО Струга не издала никаква мерка за обезбедување на ИВАН КОРУНОСКИ ,зошто?!

    Крајно нејасен е фактот дека Основното јавно обвинителство од Струга ,воопшто не побарало од судија на претдходна постпака било каква мерка за обзебедување на лицето ИВАН КОРУНОСКИ .Таквата инертност на ОЈО Струга ја искористило лицето ИВАН КОРУНОСКИ и додека чекал некој дека ИВАН КОРУНОСКИ  ќе се забавува со Јовче и Сали  низ судските клупи, некој на ИВАН КОРУНОСКИ  му овозможил БЕГСТВО,кој и како ,очекуваме да утврди „независното обвинитеслтво“,но и дали партиите на власт ,организирале бегство на ИВАН КОРУНОСКИ ,со цел да го забошутат целиот настан!!

    ДОКОЛКУ СЕ ЈАВАТ ФАМИЛИИ ОД ВЕВЧАНИ ,КОЈ СЕ ЖРТВИ НА ЛАЖНИОТ ЛЕКАР, МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО ЌЕ ДОЖИВЕЕ ВИСТИНСКИ ТОТАЛЕН БАНКРОТ.

    Она што никој не го предвидува ,а е реалност,секако е фактот , што доколку се појават граѓани на Општина Вевчани,кој за време на 6 годишно работење како лекар на лицето ИВАН КОРУНОСКИ во ЈЗУ Здравствен дом Вевчани на било каков начин ќе сметаат дека имаат трајни последици врз нивното здравје?Тогаш министерството ќе биде затрупано со голем број на тужби,и доколку ги има истите со оштетни побарувања, тоа нема да биде банкрот на Министерството за здравство, туку Банкрот на државно ниво….

    С.Денесовски-Продолжув…

     

     

    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img