More

  WhatsApp воведува промени во работењето, многу корисници ќе бидат задоволни

  spot_img

  Поради новата директива на ЕУ, од 11 април WhatsApp дозволува и „надворешни пораки“. Ова значи дека корисниците можат да примаат пораки од своите пријатели кои користат други услуги за пораки, како што се Telegram и Signal, и обратно.

  Новите правила, исто така, ќе дефинираат и попрецизно ќе прецизираат какви видови содржини се дозволени во апликацијата и во новововедените канали и како да се пријават. Исто така, новите правила ќе содржат технички и правни детали за тоа како пораките на WhatsApp може да се препраќаат или примаат од „поддржани апликации од трети страни“.

  Експертите велат дека тоа е проблематично бидејќи се уште не е јасно како ќе се регулира, пренесува списанието Феникс.

  WhatsApp вели дека шифрирањето од крај до крај на повиците и личните пораки ќе продолжи да се одржува. – Никој друг, дури ни WhatsApp, не може да ги чита или слуша, тврдат од компанијата.
  Според експертот за потрошувачи Рон Пердус, тоа сè уште е нејасно. – Давателите ветуваат дека ќе најдат решенија и ќе обезбедат безбедност на податоците, но всушност постои мал ризик, рече Пердус.

  Според она што го објави WhatsApp, за да се согласат со новите упатства, корисниците не треба да прават ништо освен да продолжат да го користат месинџерот по 11 април. – Ако продолжите да го користите WhatsApp по 11 април 2024 година, ги прифаќате овие ажурирања на нашите услови за користење, рекоа тие.

  Корисниците кои сакаат да продолжат да ја користат апликацијата немаат избор. Односно, изборот е да останете и да ги прифатите новите услови или да ја напуштите апликацијата WhatsApp.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img