More

  Уапсена надрилекарка од Белград: Со фалсификувана диплома од Медицинскиот факултет имала ординација во Белград на вода

  spot_img

  С.С.(48) со звање „Доктор на стоматологија“ и диплома издадена од Медицинскиот факултет на Универзитетот во Приштина, работела во нејзината стоматолошка ординација „Б.В. дентал естетик“, а по поднесена кривична пријава сега му е одреден притвор од 48 часа.

  Таа е осомничена за надрилекарство и надрилекарство фармација, давање медицински услуги, како и за фалсификување на диплома од Медицинскиот факултет во Приштина, што очигледно и овозможило да работи во ординацијата.

  С.С. ја изнесе својата одбрана во присуство на бранител, во која таа негирала дека дипломата е фалсификат, но не негирала дека давала стоматолошка и „антиаж“ медицинска помош, по што била приведена.

  Инаку, последователните проверки открија дека дипломата на Медицинскиот факултет на Универзитетот во Приштина била фалсификувана.

  Овој случај ја потсети надрилекарката барби Олгица Маркановиќ, која давала неовластени медицински услуги од областа на естетиката и предизвикала здравствени проблеми на 11 повредени лица кои потоа пријавиле во полиција.

  Несреќните жени барале Олга да биде ставена зад решетки. Олга го добила прекарот поради физичкиот изглед, а неколку месеци откако се крена прашина околу неа и нејзината работа, продолжила да се занимава со „разубавување“ на жените во Босна и Херцеговина.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img