More

  Британци: Руските војници масовно се опиваат, имаат се повеќе смртни случаи поради алкохол

  spot_img

  Британците тврдат дека Русите досега имале вкупно до 200.000 жртви. Иако проценката не го наведува ова, веројатно е дека проценката на Министерството за внатрешни работи на ОК се однесува на сите жртви – загинати, ранети и исчезнати.

  Британците велат дека Русите имаат големи проблеми со моралот на своите војници, па затоа имаат се повеќе проблеми со работи кои не се директно поврзани со војната.

  „Додека Русија претрпе до 200.000 жртви од почетокот на инвазијата на Украина, значително малцинство од нив се должат на неборбени причини.

  На 27 март 2023 година, на руската телеграма беше објавено дека имало „исклучително голем“ број инциденти, злосторства и смртни случаи поврзани со консумирање алкохол меѓу распоредените руски сили“, пишуваат Британците.

  „Другите водечки причини за неборбени жртви веројатно вклучуваат слаба обука за оружје, несреќи со моторни возила и климатски повреди, како што е хипотермијата. Руските команданти веројатно идентификуваат широко распространета злоупотреба на алкохол како особено штетна за борбената ефикасност“, пишува Индекс.

  „Сепак, алкохолот консумира голем дел од руското општество, а пиењето долго време се смета за премолчено прифатен дел од воениот живот дури и за време на борбени операции“, пишуваат Британците.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img