More

  TAG

  руски војници

  Британци: Руските војници масовно се опиваат, имаат се повеќе смртни случаи поради алкохол

  Британците тврдат дека Русите досега имале вкупно до 200.000 жртви. Иако проценката не го наведува ова, веројатно е дека проценката на Министерството за внатрешни...

  Украински гувернер вели дека мора да се повлечат руски војници

  Гувернерот на украинската област Луганск, Серхиј Хајдај денеска изјави дека во тој источен регион, што речиси целосно е под руска контрола, се наоѓаат околу...

  Жителите на Киев подготвуваат „добредојде“ за Русите

  Жителите на Киев, главно доброволци, ја организираат својата одбрана и ќе се обидат да им се спротивстават на руските војници. Покрај патиштата во Киев...

  Latest news