More

    Дали вашето име започнува со буквата А? Ова е она што ова писмо го открива за вас

    spot_img

    Што може да значи име кое започнува со буквата А? Се вели дека буквата А претставува независност и лидерство. Тоа е една од најмоќните букви во азбуката и луѓето кои ја имаат оваа буква како почетна може да бидат влијателни личности.

    Нашето име нè дефинира и опишува, нè резимира и нагласува, а понекогаш и нè ограничува. Латинската изрека Nomen est omen (името има значење) е напишана од Плаут (254-184 п.н.е.) и носи многу вистина во неа, забележуваат истражувачите. Одраз на нашата судбина може да се скрие во лично име.

    Нашето име го впиваме од првиот ден и полека станува наше. Во општествените контексти, името формира идентитет, не прави единствени, е како украсна хартија во која сме завиткани како личност.

    Накратко, вашето име е збор за кој сте приврзани и на кој одговарате, па да видиме што може да значи името што започнува со буквата А.

    „А“ РЕЗОНИРА СО БРОЈОТ 1
    „А“ е првата буква од азбуката и ги има квалитетите на бројот 1. Бидејќи сте први, вие сте силни и имате особено силен полнеж. Можете да бидете моќна продорна движечка сила во секоја ситуација. Најверојатно сте амбициозни и слободоумни. Немојте да бидете толку лесно отстранети од туѓ притисок. Вие сте природен лидер.

    ВИЕ СТЕ ПРЕТПРИЈАТИЕ
    Бидејќи сакате да преземете одговорност, сакате и да поставувате свои правила. Сакате да ги водите работите по ваши услови, но секако тоа е можно само доколку ја имате потребната самодоверба и храброст да го сторите тоа.

    САКАТЕ АВАНТУРИ
    Вие сте многу активна личност и сакате да одите секаде каде што има забава и авантура. Буквата А вибрира со независност и храброст.

    ТИ СИ СИЛНИ (НО НЕКОГАШ ТОА Е САМО МАСКА)
    Вашата храброст и чувството за самодоверба се нераскинливо поврзани, но ако некогаш се чувствувате омаловажено, сепак сакате да облечете храбро лице и да се преправате дека сте силни. Сакате другите да ве гледаат како храбри. Можеш да бидеш добар играч. Во секој случај, корисно е да научите да покажувате ранливост и да ја прифатите како нешто корисно.

    НАЈДОБРАТА КАРИЕРА ЗА ВАС
    Секоја кариера која ви дозволува или да водите или да водите други е совршена за вас. Може да бидете успешен претприемач, учител, истражувач или во која било водечка улога.

    ЛОША СТРАНА
    Бидејќи често сте многу наметливи, можете да ги поткопате напорите на другите без да сфатите дека тоа може да биде многу обесхрабрувачки за нив. Добро е да бидете колку што е можно пофлексибилни и сериозно да ги сфаќате туѓите идеи.

    Извор: timesofindia.indiatimes.com

    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img