More

    Остра порака до САД стигна од Дмитриј Медведев: На Американците може да им се случи нов 11 септември, само овојпат со нуклеарно оружје

    spot_img

    Остра порака до САД стигна од Дмитриј Медведев, претседателот на рускиот совет за безбедност. Тој на Твитер во неделата напиша дека на Американците може да им се случи нов 11 септември, само овојпат со нуклеарно оружје, ги обвини САД за „ароганција и одвратен нарцисизам“ и за „универзална ароганција по секое прашање“.

    „Не сакам да претскажувам, но (САД) ќе видат дека во одреден момент терористите ќе извршат нов напад во стилот на 11.09.2001 година, но со нуклеарна или биолошка компонента“, напиша Медведев.

     

    „Или уште полошо: еден од лидерите на нуклеарните земји ќе ги загуби нервите и ќе донесе емотивна одлука да користи Оружје за масовно уништување, ОМУ. Особено што нуклеарниот клуб постојано се шири и значаен дел од него не е обврзан со никакви обврски“.

    Тој продолжи: „И тогаш тоа би било тоа. Крај на играта со топка. Ќе има само да се соберат пари за нов споменик во населбата Граунд Зеро. Во најдобар случај“.

    Минатиот месец, за време на интервјуто за руската државна новинска агенција Тасс, Медведев даде слични коментари , сугерирајќи дека САД и другите западни земји го туркаат светот поблиску до Третата светска војна.

    – Искрено кажано, дефинитивно ќе беше подобро да ги слушнат (сигналите) – рече тогаш Медведев.

    – Во секој случај, светот не би морал да се соочи со заканата од Трета светска војна. Всушност, тука нашите противници активно ги туркаат сите (кон војна) – заклучи тој.

    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img