More

  Турција останува против приемот на Шведска и Финска во НАТО

  spot_img

  Турција продолжува да се противи на влезот на Шведска и Финска во НАТО, а работите не се сменија до доцна во средата навечер по повеќечасовни разговори меѓу турски, шведски и фински дипломати.Според агенциите, турски, шведски и фински дипломати преговарале пет часа за противењето на Анкара за влез на Шведска и Финска во НАТО.

  Портпаролот на турскиот претседател Ибрахим Калин по средбата изјави дека процесот на проширување на Алијансата со скандинавските земји не е можен додека не се решат безбедносните грижи на Турција.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img