More

  Проблеми во сообраќајот поради обилните снежни врнежи во Словенија

  spot_img

  Голем дел од Словенија синоќа беше зафатен од обилни снежни врнежи кои предизвикаа проблеми во сообраќајот. Поради снег и лизгање на камиони затворени се крајбрежниот автопат и дел од обиколницата Љубљана. На многу словенечки патишта снег остана на тротоарите.

  На места има и голомразица, предупредува Сообраќајниот информативен центар (ССМ). Крајбрежниот пат помеѓу Врхник и Логатац кон Копер е затворен за секаков сообраќај. Затворен е и јазолот Нанос од правец Вртојба кон Копер. Затворен е и автопатот Долењ кај Медвечек кон Љубљана.

  Од ССМ предупредуваат и дека сообраќајот на патиштата е забавен, а возачите се повикуваат да го започнат патувањето порано од вообичаеното и само со задолжителна зимска опрема. На некои места во Словенија маглата на сообраќајните ленти значително ја намалува видливоста, предупредуваат тие.

  Патот над превојот Вршич е затворен за секаков сообраќај. Забранети се приколки и полуприколки на патниот правец Кол – Ајдовшчина. Патиштата од австриската страна на превојот Љубељ и Коренско седло се проодни само за патнички возила со синџири.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img