More

  Не сум зел пари од никого за да лобирам, изјави Вучиќ

  spot_img

  Нема да има ископ на литиум уште најмалку 4 години и нема да се дозволи никакво ископување додека не се потврди дека нема да има закана за животната средина, изјави денеска српскиот претседател Александар Вучиќ.

  Тој додаде дека е подготвен за секоја стручна расправа и аргументи за тоа.

  Одговарајќи на новинарско прашање, тој наведе дека неговиот повик до оние кои се против ископуавање литиум заедно да направат полиграф е повик за да се префрли дискусијата за литиумот од лично поле на професионална дискусија за тема.

  – Јас сум претседател на Републиката. Се гордеам со тој факт и никогаш не сум зел пари од никого, а не од странска компанија за да лобирам за тоа, јас само лобирам за Србија – рече Вучиќ.

  Тој рече дека нема да дозволи ништо да се прави доколку тоа ја загрози животната средина, но на жителите на Лозница ќе им покаже колку можат да добијат од искористување литиум.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img