More

  Додека Грејс Џонс на 76 врти хулахоп, баба Перса на 80 – со мотика ја копа нивата

  spot_img

  Една од најпрепознатливите фигури на американската музичка сцена, Грејс Џонс ја дефинира музиката, модата и уметноста речиси четири децении и е неизоставен дел од енциклопедиите на поп културата.

  Една од оние кои за нас, во овој дел од светот, беа речиси недостижен сон.

  Пејачка, актерка, супермодел, муза, легенда, провокатор, ова се само дел од епитетите со кои би ја опишале неповторливата Грејс Џонс која и на 76 години сè уште изгледа сензационално.

  Во едно неодамнешно интервју вели дека повеќе не се занимава со бодибилдинг, кој ѝ ги оштетил зглобовите, туку дека плива и го врти хулахопот.

  Повеќе за ова на „Мајка и дете“.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img