More

  Американскиот носач на авиони „USS Harry S. Truman“ синоќа со „Плава Застава“ итно испловил од Сплит!

  spot_img

  Американскиот носач на авиони „USS Harry S. Truman“, кој беше укотвн во пристаништето во Сплит, синиќа итно испловил од Сплит спрема Средоземно Море.USS Harry S. Truman беше предвидено да престојува во Сплит до четврток,а кој брои посада од над 2000 маринци , за кој било предвидено азгледување на убавините на Хрвастка, добиле итен позив на таканаречена „Плава Застава“ кое има значение да се прекинат сите слободни активности-Узбуна.Ден претходно исто така под „Плава Застава“ пристаништето пд Сплит итно го напуштиле и Норвешката Фрегата која е пратечка формација на носачот на авиони USS Harry S. Truman, која исто така се упатила кон средоземното Море.ваквите дејствоја на НАТО и на америчката армија се поврзуваат со состојбата во Украина која влегува во критична фаза.

   

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img