More

  Зрачењето не е нималку наивно и може да ни ја наруши рамнотежата, начини на кои можете да се заштитите

  spot_img

  Зрачењето не е нималку наивно и може да ни ја наруши рамнотежата. Затоа, ви предлагаме начини на кои можете да се заштитите.

  Никогаш не го држете лаптопот во скут. Ако навистина морате, ставете го на дрвена основа која ќе го ублажи директното негативно влијание на радијацијата.

  Обидете се да бидете оддалечени околу 1 метар од екранот.

  Вооружете се со кактуси! Можеби ќе бидете изненадени, но некои кактуси имаат способност да апсорбираат компјутерско електромагнетно зрачење, потврди НАСА.

  Солената ламба може да биде не само декоративна, туку и ефикасна за оваа намена. Познато е дека емитира негативни јони во воздухот и треба да биде корисен за отстранување на зрачењето и одржување на рамнотежа во просторијата.

  Од кристалите го издвојуваме аметистот. Ставете што е можно повеќе аметист до вашиот компјутер или телевизор. Аметистот го балансира биополето и го одржуваат недопрено. Кристалите кои се користат за оваа намена треба редовно да се чистат, се препорачува еднаш неделно под млаз вода.

  Јадете храна богата со антиоксиданси, бидејќи телото може да создаде и сопствена заштита од слободните радикали кои ослободуваат зрачење.

  Користете „глушец“ и жичана тастатура – за вашите раце да не се постојано на компјутерот.

  Повремено измијте го лицето или туширајте се. Водата исто така има моќ да го исчисти нашето поле од негативните ефекти предизвикани од зрачењето.

  Останете подалеку од други компјутери, на пример, во канцеларија и избегнувајте жици и кабли. Ставете ги што подалеку од вас и не држете ги нозете на нив.

  Земете паузи. Прошетајте и опуштете се, ако е можно во природа.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img