More

  Значително зголемување на болни деца поради респираторни инфекции. Што советуваат педијатрите?

  spot_img

  „Само обична настинка кај возрасен, но постаро дете лесно може да значи престој во одделението за интензивна нега за мали деца и бебиња“, предупредуваат експертите за детски инфективни болести за зголемувањето на респираторните инфекции. За ова во 15 часот ќе зборува д-р Марко Покорн, стручниот директор на клиниката за детски болести во Љубљана. Изјавата ќе ја пренесуваме ВО ЖИВО на Н1.

  Педијатрите забележуваат голем пораст на болните деца со респираторни инфекции.„Поради респираторни инфекции кои циркулираат меѓу луѓето, би сакале да ги повикаме родителите да бидат внимателни и самозаштитни“, потенцираа од клиниката за детски болести на Клиничкиот центар Љубљана. „Само обична настинка кај возрасно, но постаро дете лесно може да значи да се биде во единицата за интензивна нега за мали деца и бебиња“, предупредија тие.

  За ова во 15 часот ќе зборува д-р Марко Покорн, стручниот директор на клиниката за детски болести во Љубљана.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img