More

  Здравствени придобивки од интимните односи на старост

  spot_img

  Најновата студија во САД открила дека редовните интимни односи имаат повеќе здравствени придобивки отколку само задоволство. Тие најмногу влијаат на здравјето на мозокот.

  Истражувањето од Хоуп колеџот во САД ги тестирало когнитивните способности, кои вклучуваат вештини за меморија и внимание.

  Тоа опфатило 1.683 луѓе на возраст од 62 и повеќе години во текот на петгодишното истражување.

  Повеќе за ова прочитајте ТУКА.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img