More

  80 отсто подобар секс: Ќе помогне тоа што секој го има при рака

  spot_img

  За време на сексуалната активност, паровите обично се соблекуваат до голо тело, но и тогаш не треба да вадат ниту едно парче облека. Барем не ако сакате да ја достигнете кулминацијата.

  Некои луѓе носат чорапи во кревет, додека други не можат ни да слушнат за тоа. Сепак, многу пати е докажано дека чорапите се добар избор додека спиете. Причина? Топлите стапала му кажуваат на мозокот дека е време за спиење и тоа придонесува и за побрз и подобар сон.

  Сепак, чорапите не се добар „додаток“ само за спиење, туку и за сексуални активности.

  Судејќи според истражувањата, тие им помагаат на паровите почесто да доживуваат оргазам. Носењето чорапи им помогнало на 80 отсто од паровите да постигнат оргазам, покажало истражувањето на Универзитетот во Гронинген во Холандија, кое ги мери разликите во мозочната активност меѓу мажите и жените за време на оргазам. Се покажа дека студените стапала го инхибираат оргазмот, пишува aktivni.si.

  Кога паровите носеле и чорапи за време на сексот, снимките на мозокот покажале дека 80 отсто од паровите можат да доживеат оргазам, додека само 50 отсто можеле да доживеат кулминација без да носат чорапи.

  Зошто чорапите помагаат да се постигне оргазам? Објаснувањето е едноставно: носењето чорапи, освен што ги загрева стапалата, помага и за проширување на крвните садови, што го подобрува општиот проток на крв. Стапалата играат важна улога во одржувањето на општата телесна температура, чувството на топлина и благосостојба, што го олеснува и патот до оргазам.

  За време на студијата, истражувачите открија и значајна разлика во начинот на кој мажите и жените го доживуваат задоволството. Додека мажите своето искуство го базираат на физичка стимулација, многу поважно е жените да се чувствуваат безбедно и удобно за да доживеат кулминација.

  Еден од истражувачите, професорот Герт Холстеге, советува: „Кога сакате да водите љубов со жена, морате да ја натерате да се чувствува безбедно.“ Значи, ако сакате да го подобрите квалитетот на сексуалните односи, добри чорапи може значително ќе ви помогне, но тоа, се разбира, не е доволно.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img