More

  За Палчо ќе има посебни безбедносни протоколи

  spot_img

  Љупчо Палевски Палчо, главниот осомничен за убиството на девојчето Вања Ѓорчевска и на фризерот Панче Жежовски, доцна вечерва беше транспортиран од Скопскиот аеродром директно во Истражниот затвор во Шутка со конвој необележани полициски возила.

  Со влегувањето во затворот почнува и неговиот 30-дневен притвор, што претходно му беше изреченo.

  Дел од посебните безбедносни протоколи што ќе важат за Палчо е сместување сам во посебна ќелија, без контакт со другите затвореници, 24-часовен надзор од редарска служба задолжена само за него, ограничено движење во посебен затворски двор, јадење сам и проверка на храната што му се дава.

  фото: Телма

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img