More

  Внимателно со WhatsApp комуникацијата,внимавајте на GIF-овите кој ги добивате,може да ја загрозат вашата безбедна комуникација!!

  spot_img

  WhatsApp преставува најпопулрна и пристапна апликација за размена на пораки и повици,која има предзнак на заштутена комуникација!Оваа апликација во својата понуда има значаен голем број на сигурносни енкрипции на пораки на двата краеви, нешто што ја поставува како сигурна комуникација со заштита на приватност!

  WhatsApp во последно време постана таргетна напад на хакерските групации,нешто што значително може да а загрози вашата комуникација.

  Ова се најчестите измами кој вие може да ги добиете на  WhatsApp со што би сте ја угрозиле вашата сигурна комуникација:

  1.Инфицирани GIF-ови .бебзедносниот комесар Awakened на крај на 2019 година ја откри Ахилова пета на WhatsApp, со чија помош напајѓачот може да ви ја превземе целокупната контрола врз вашата WhatsApp апликација со користење на методот GIF.На овој начин напаѓачот на вашиот андроид користи контрола за превземање на севкупните податоци од вашата апликација WhatsApp, ги обработува сликите при ваше прво отворање на галерија на  вашиот андроид, со што се превземаат сите ваши податоци.Апликацијата во тој момент го обработува GIF-от како би ја прикажал неговата кратка верзија и на тој начин го искористува целокупниот процес на WhatsApp и ги превема кодовите.Доколку хакерот ви испрати малициозен ГИФ,тогаш хакерите можат да ви ја загрозат целата историја на ваши разговори и пораки, и така да добијат непречен увид  во датотеката ,на фотографиите, пораките кои вие ги испраќате по пат на пораки или гласовно.

   

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img