More

  Светските цени на нафтата се зголемија

  spot_img

  Светските цени на нафтата се зголемија откако нафтениот картел ОПЕК во својата јануарска прогноза изјави дека светската побарувачка за енергетскиот производ ќе се зголеми за 1,85 милиони барели дневно на вкупно 106,21 милиони барели дневно во 2025 година.

  Прогнозата за 2024 година беше непроменета за годината како што ОПЕК објави на својата веб-страница дека побарувачката на нафта оваа година ќе се зголеми за 2,25 милиони барели дневно, што е исто како и прогнозата од претходниот месец.

  Според податоците на берзата, цената на суровата нафтата  се искачи на 73,1 долари за барел, а на нафтата од типот брент на 78,2 долари.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img