More

  Српски камионџија меѓу демонстрантите во Отава

  spot_img

  Во Отава и натаму траат масовните протести предизвикани од незадоволството на камионџиите, на кои им пречеше одлуката на канадската влада за вакцинација на вработените во нивниот сектор. Во меѓувреме во канадската престолнина на нив им се придружија бројни противници на ковид-мерките, но и неаздоволни граѓани од политиката на премиерот Џастин Трудо.

  Организаторите на демонстрациите се договориле поединците да ги развиорат знамињата на земјите од кои потекнуваат, со цел да се покаже шареноликоста на протестантите.

  Еден камионџија по потекло од Србија, го залепи српското знаме на камионот, но за секој случај постави и прасе на ражен за да не случајно некој не се посомнева во неговиот идентитет.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img