More

  Советниците не ги изгласаа субвенциите за ЈСП

  spot_img

  Со 22 гласа „за“, ниту еден глас „против“ и 11 „воздржани“, денеска на вонредната седница на Град Скопје не беше изгласана одлуката за субвенционирање на ЈСП со 11 милиони евра.

  За да се изгласа одлуката недостигаше само еден глас, бидејќи за да биде изгласана одлуката потребни се 23 гласа.

  – Одлуката за давање субвенции не е донесена. Со тоа дневниот ред на седницата е исцрпен – кажа претседателот на Советот на Град Скопје, Трајко Славески.

  Ова значи дека ќе продолжи протестот на вработените во ЈСП Скопје и автобусите нема да излезат од гаражите на претпријатието.
  Ваквата одлука предизивка бурни реакции кај вработените во ЈСП и кај членови на синдикатите.

  По завршувањето на седницата настана расправија во собраниската сала кога Африм Муча, претставник на еден од синдикатите, ги замоли советниците да му кажат со што да ги нахрани своите деца.

   

  Првиот човек на синдикатот, Миќо Стојановски, надвор им соопшти на вработените дека се враќаат дома со празни џебови, а тие одговорија дека дефинитивно нема да ги возат автобусите.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img