More

  Собраниската Комисија за економски прашања, на чиј дневен ред беа предлозите на законите за реализација на стратешките инвестициони проекти во енергетиката по скратена постапка, е одложена

  spot_img

  Собраниската Комисија за економски прашања, на чиј дневен ред беа предлозите на законите за реализација на стратешките инвестициони проекти во енергетиката по скратена постапка, е одложена.

  На календарот на собраниската веб страница, иако првично беше најавена, тргната е седницата на Комисијата за економски прашања на која како точки на дневен ред беа предлозите на законите за реализација на стратешките инвестициони проекти „Соларен парк Стипион“, Соларна електрична централа – Пехчево, АИМ ГРЕЕН ТЕЦХ и Митилинеос когенеративна постројка Скопје, сите по скратена постапка.
  Собранието денеска, како што е најавено, треба да одржи 5 пленарни седници, а на една од нив 140. треба да се разгледуваат предлог-законите за стратешките проекти во енергетиката кои се во скратена постапка.

  Бидејќи матичната комисија денеска нема да расправа за овие предлог-закони, се очекува да биде одложена и расправата по нив на пленарната седница.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img