More

  Што ќе научи папагал во манастир? „Господи помилуј, слава тебе Господи“

  spot_img

  Папагалите се интересни животинки, особено оние кои умеат да зборуваат. Односно, тие не зборуваат, туку повторуваат.

  Во тоа нивно мало мозоче го меморираат сето она што го слушаат преку целиот ден, а потоа го „отпејуваат“.

  Но, еве еден интересен пример за папагал кој живее во православен манастир заедно со монаси:

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img