More

  Проверете го телефонот: Веднаш избришете ги овие апликации, тие можат да бидат опасни

  spot_img

  Некои апликации може да бидат доста опасни за вашиот мобилен телефон, па затоа треба да бидете многу внимателни кога преземате нови апликации на вашиот уред.

  „Commando“ вели дека повеќе од 60 корејски апликации се отстранети од Play Store и ONE Store (најголемата продавница за апликации во Кореја), а тие апликации веќе се преземени повеќе од 100 милиони пати.

  Тие апликации може да го содржат опасниот малициозен софтвер Голдосон, кој беше откриен од McAfee, кој ги пријави своите наоди на Google. Се препорачува да ги отстраните таквите апликации од вашиот уред.

  Колку се опасни?
  Откако ќе преземат опасни апликации, измамниците ги користат за да ја видат вашата историја на локација, активноста на Wi-Fi, кои уреди со Bluetooth се поврзани со вашиот телефон и други апликации што ги користите.

  Но, тоа не е се. Всушност, можете дури и да заработувате пари за овие измамници бидејќи таквите апликации комуницираат со скриените реклами во позадина. Компаниите што ги објавуваат овие реклами им плаќаат на хакерите за кликовите што доаѓаат од вашиот телефон.

  Покрај сето ова, ваквите злонамерни активности ги трошат и вашите мобилни податоци и ресурси и го забавуваат вашиот уред.

  Список на опасни апликации
  Половина од овие апликации се веќе отстранети од Play Store, но други се ажурирани за да се усогласат со правилата на Google.

  Komando советува дека ако сте ги презеле, веднаш избришете ги од вашиот уред:

  – L.POINT со L.PAY

  – Повлечете го прекинувачот за тули

  – Трошоци и буџет за менаџер на пари

  – TMAP

  – ГОМ плеер

  – Мегабокс

  – Резултат во живо, резултат во реално време

  – Пикикаст

  – Компас 9: Паметен компас

  – GOM Audio – Музика, синхронизирај стихови

  – ТВ – Сè за видеото

  – LOTTE WORLD Magicpass

  – Отскокнување Брик прекинувач

  – Бесконечно парче

  – SomNote – Прекрасна апликација за белешки

  – Информации за метрото во Кореја: Metroid

  – GOODTV

  – UBhind: Менаџер за следење на мобилни уреди

  – Љубител на змиска топка

  – Управувач со пари (Отстранете ги рекламите)

  – Inssaticon – Слатки емотикони, К

  – Т карта за KT, LGU+

  – GOM Audio Plus – Музика, синхронизација l

  – Повлечете го прекинувачот за тули 2

  – ТНТ

  – Бесконечност пасијанс

  – Вести на TDI

  – TingSearch

  – Фантастично

  Како да избришете апликации од Андроид?
  Можете да избришете апликација од вашиот уред со Android држејќи го прстот малку подолго на апликацијата што сакате да ја избришете и потоа само кликнете на опцијата Деинсталирај.

  Друг начин за отстранување на апликации е да отидете до поставките на уредот и да ја изберете опцијата Апликации и известувања. Во списокот со апликации пронајдете ја онаа што сакате да ја отстраните и кликнете на деинсталирај, пренесува N1infohr.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img