More

  Дали знаете за што служи фиоката под рерната?

  spot_img

  Ако фиоката под рерната се користи за чување тави, тави и други кујнски прибор, тогаш целосно сте ја пропуштиле можноста да го искористите нејзиниот потенцијал. Еве за што всушност служи.

  Како и повеќето луѓе, веројатно чувате хартија за печење, фолија, капаци или калапи за мафини во фиоката под рерната.

  Без разлика за што го користите сега, веројатно не ви служи за она за што навистина го намениле производителите.

  Имено, оваа фиока всушност служи за загревање на храната.

  Тоа е „топла фиока“ во која можете да ставите храна по печењето и ќе остане на температура за сервирање.

  Ако сè уште го имате упатството за шпоретот, проверете што пишува. Повеќето од нив имаат вака опис: „Фиоката за затоплување е дизајнирана да ја одржува топлината на топлата храна на температура на сервирање. Секогаш ставајте топла храна во неа. Ладната храна или храната на собна температура не може да се загрева или готви во топла фиока“.

  Доколку досега не сте го користеле на ваков начин, можете да го користите кога гостите доцнат за да го загреете садот, пренесува Данас.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img