More

  Повеќето жени забременуваат за време на празниците, а причината не е повеќе секс

  spot_img

  Познато е дека најмногу деца се раѓаат во август и септември, односно најмногу жени забременуваат за време на божиќните и новогодишните празници.

  Истражувањата покажуваат дека причината за тоа не е повеќе секс. Доказите сугерираат дека тоа се случува затоа што спермата преферира пониски температури.

  Студијата објавена во списанието Obstetrics & Gynecology покажала дека квалитетот на спермата се подобрува во зима во споредба со летото.

  Прочитајте повеќе на „Мајка и дете“.

  Фото: Pexels

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img