More

  (Печат на денот) Охридска чаршија обзнанува:Денес Водици, в’чера Водопост , строг пост , на кој само Таче ,Заев и Ахмети си мрсеја!!!

  spot_img

  Денес на големиот христијански прзник Водици или Богојавление — денот на кој според христијанското предание Св. Јован Крстител го крстил Исус Христос во реката Јордан, сите води се свети во древна Македонија,обзнанува охридската чаршија.

  В’чера според церковното календарче ,беше Водопост или строг пост ,но не и за оние „сложни“ мултиетнички политичари од „ нивната“ земја, за нов секој ден е дебел мрсен ден!

  И, така низ охридската чаршија преданија, по теркот на онаа српската „Двоје ,троје олоша, убише Милоша“,ќе правеле некаков си европски политички фронт?!За какви европски вредност можат да зборуваат Таче, Ахмети, Заев,кога све она што беше и малку останато како европска вредност ,урнисаа во Македонија.

  Секако доколку европски вредности преставуваат пукотници по улици, неразрешени убиства,синџир на бизнисмени од СДСМ и ДУИ кој од како ја оплачкаа државната каса , на име на даночни и други затајувања ,беа испратени во соседството да уживаат во благодетите на ограбените пари,па така струмичките браќа ,со истите тие докажани лопов патриоти ,узижваат по ручеци во Солуна града.Од друга страна вредностите европски на фамилијата Ахмети ,заминаа до таму ,што од како не им стигна Соравија и уште ногу други криминални зделки,започнаа и шверц со петарди,што би рекле нашите во охридската чаршија, „внуче си е внуче“…, или оние европски вредности ,кога полицајци облечени во маскирни униформи , до смрт претепуваат граѓани,кој настани се сокриваат од очите на јавноста ,а од друга страна верните им началници ,добиваат на подароци луксузни возила, машини за прочистување на ДПФ филтри,од оние исти членови на ДУИ кој го контролираат шверцот со КОКА во западниот дел на „вашата, нивната“ земја….

  Охридската чаршија ,со порака ,каков и да сакате сојуз да направите, тоа не е европски сојуз, тоа е вашиот криминален сојуз,кој замислете ,тешко ќе ви помине….

  П.С од охридската чаршија :

  „Што ако ги менат началниците сега, во мај ко ќе добијаме на избори ,пак ќе ги вратиме браќана од песочан за началници.Тое добро знаат како да го контролираат подземјено.Знајш ко беше претепвењето на еден познат дечко од Охрид, му прајќаат на началникот жарко порака на мобилен:„Сега глдеај пуштиго без притвор, ти се колнам цело подземје ќе работит како што ќе кажиш ти за избори“,е и така Жаре го пушти, останува сега подземјето да го конторлираме ние од СДСМ“…

  Браво бе дечки- Охридска чаршија не заборават !!!

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img