More

  Осло и порача на Москва да ја почитува Конвенцијата на ОН

  spot_img

  Министерството за одбрана на Русија предложи ревизија на државната граница во руските територијални води во Балтичкото Море.

  Во нацрт-уредбата од 21 мај објавена на федералниот портал на нацрт-регулаторни правни акти, Министерството предложи прилагодување на границата околу руските острови во источниот дел на Финскиот залив и околу Калининград, јавуваат руските агенции.

  Како што е објаснето, за да се обезбеди безбедност на пловидбата, се предлага прилагодување и преобјавување на националните карти за поморска навигација во соодветна мера.

  Наведено е и дека документот моментално е во фаза на подготовка.

  Министерството за надворешни работи на Финска соопшти дека ги „разработува деталите“ по информациите за можна ревизија на поморските зони во Финскиот залив од страна на Русија, рече министерката Елина Валтонен.

  Таа додаде дека Русија треба да ја почитува Конвенцијата на Обединетите нации за поморското право.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img