More

  Осумгодишно неподвижно девојче од Охрид со тешка сколиоза, утрово било транспортирано со хеликоптер од градската болница „8 Септември“ на операција во Истанбул, Турција

  spot_img

  Осумгодишно неподвижно девојче од Охрид со тешка сколиоза, утрово било транспортирано со хеликоптер од градската болница „8 Септември“ на операција во Истанбул, Турција, потврди директорот на ГОБ „8 Септември“, д-р Христијан Костов.

  Тој објаснува дека барањето за медицински хеликоптер се пушта до Центарот за управување со кризи (ЦУК) на бројот 112. Потоа до одделот за воздухопловна единица при МВР. А откако МВР одобри, барањето се испраќа до Министерството за здравство, кое пак се обраќа до директорот на ГОБ „8 Септември“ за да се формира медицинска екипа за транспорт на пациент.

  Ова е трет транспорт на пациенти од Македонија со медикохоптерот на МВР.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img