More

  Од ВМРО-ДПМНЕ ги потсетија дека зборуваат за демократија, а величаат комунистички диктатор кој ја сотре Албанија

  spot_img

  За лажните европски вредности во ДУИ говори величењето на албанскиот диктатор Енвер Хоџа. Големите демократи од ДУИ го воспеваат комунистичкиот диктатор и жалат за неговото време, реагира ВМРО-ДПМНЕ.

  „Дека ДУИ обожаваат автократи покажува и фактот што ја одликувале сопругата на Енвер Хоџа на манифестацијата „Јануарски пламен“ во 2014 година. Да потсетиме дека Енвер Хоџа беше ориентиран кон Кина и СССР, а не кон западните земји. Тој ги држеше Албанците во Албанија во изолација. Со ова всушност ДУИ оди против Албанците и демократските вредности за кои се декларира. Очигледно за ДУИ е најважен криминалот со тендери и ним не им е грижа за било чии права. Малку е шизофрена ситуацијата, партијата која зборува за Европа да воспева еден комунистички диктатор кој што Албанија ја направил најзатворената и најсиромашната држава во Европа. Очигледно за ДУИ и Ахмети е нормално да се глорифицира некој кој илјадници Албанци затворал и малтретирал во време на неговото владеење“, се наведува во реакцијата на ВМРО-ДПМНЕ.

  Ако тоа е нормално, тогаш, додаваат од ВМРО-ДПМНЕ, ДУИ немаат веќе легитимитет да зборуваат за европски вредности. Ако не е нормално тогаш треба да се оградат од настапите на нивниот лидер, ѝ порачува на ДУИ опозициската ВМРО-ДПМНЕ.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img