More

  Обрадовиќ: Тие ги толкуваат законите така што им користат и продолжуваат со криминалното владеење

  spot_img

  Владимир Обрадовиќ, кандидатот за градоначалник на Белград од коалицијата „Србија против насилството“, изјави дека владејачката Српска напредна партија (СНС) изгубила политички во Белград и дека „очигледно нема мнозинство“, како и дека оваа сега претставува „мешање на волјата на граѓаните“.

  Обрадовиќ за весникот „Данас“ изјави дека немаат мнозинство, но дека сакаат да продолжат да владеат.

  Тие секогаш ги толкуваат сите прописи и закони така што тоа им користи и си играат со волјата на граѓаните и продолжуваат со нивното криминално владеење“, рече Обрадовиќ.

  Коментирајќи го прогресивното толкување на законот, Обрадовиќ рече дека Владата треба да ја именува Привремената управа врз основа на политичката структура на распуштениот парламент.

  „Ова може да го протолкуваат како фактот дека овој нов парламент не е конституиран, затоа не е распуштен, а потоа дека ја усогласуваат структурата на Привременото тело со структурата што постоеше до сега, односно врз основа на изборите во 2022 година, кога се распушти и последното конституирано собрание“, рече Обрадовиќ.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img