More

  Објавен имотниот лист на внукот на Слободан Милошевиќ,еве што све поседува!

  spot_img

  Марко Милошевиќ, внук на Слободан Милошевиќ и Мира Марковиќ, влезе во политиката и благодарение на СПС стана пратеник во српското Собрание.Милошевиќ беше на листата на изборите во декември веднаш зад носителот на листата Ивица Дачиќ и лидерот на ЈС Драган Марковиќ Палма.

  Затоа во јавноста сега се достапни информации за неговиот имот, преку кои се дозна дека се што има му било дадено на подарок. Според податоците, Милошевиќ добил на подарок семејна куќа од 245 метри квадратни во Пожаревац. Станува збор за куќата во која живееле неговиот татко Марко и мајка му Милица Гајиќ.

  Покрај него, Милошевиќ на подарок доби и третокласен овоштарник со вкупна површина од 1159 метри квадратни, како и првокласно лозје со површина од 1269 метри квадратни. Има и помошен објект со површина од 56 метри квадратни.

  Што се однесува до неговите приходи, тој заработува нешто повеќе од 160.000 динари или околу 1370 евра месечно. Станува збор за вкупниот износ и паушалот на претставникот. Во активната картичка пишува и дека Милошевиќ нема депозит во банка. Што се однесува до автомобилите, тој поседува BMW Серија 3 од 2001 година.

  Марко Милошевиќ е роден на 14 јануари 1999 година во Пожаревац. По протестите на 5 октомври живеел со мајка му Милица Гајиќ, првата сопруга на Марко Милошевиќ постариот. Дипломирал на Правниот факултет.

  Неговиот татко живее во Русија. Во јуни минатата година тој се појави во јавноста за прв пат по повеќе од 20 години. Снимен е во Москва на откривањето на споменикот на неговиот татко.

  Тој побегнал во Москва веднаш по 5 октомври 2000 година. Неговото име се најде на невидлива потерница од Интерпол, заедно со името на неговата мајка Мирјана Марковиќ. И двајцата добија азил во Русија, а Мирјана почина во 2019 година на 77-годишна возраст. Во 2007 година по Марко постариот беше распишана потерница поради судската постапка против него поради сомнение за вмешаност во шверц на тутун од 1996 до 2001 година.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img