More

  Потрагата по малата Данка влезе во деветти ден: Осомничени сите што беа во нејзина близина

  spot_img

  Потрагата по двегодишната Данка Илиќ, која исчезна на 26 март во Бањски Поље кај Бор во Србија, влегува во деветти ден. Полицијата вчера изврши претрес на куќи и станови во Бањско Поље.

  Истрагата беше проширена за да ја опфати цела Србија. Во истрагата за нејзиното исчезнување се вклучи и виенската полиција. Началникот на полицијата Бојана Отовиќ-Пјановиќ изјави дека осомничени се сите оние кои биле во близина или на местото на исчезнувањето на Данка во моментот на нејзиното исчезнување.

  Во исто време истрагата се прошири и во Австрија, Интерпол распиша жолта потерница. Србин кој живее и работи во Виена снимил две жени на улица во австриската престолнина покрај кои си игра мало девојче кое наликува на двегодишната Данка Илиќ која исчезна кај Бор. Криминалната служба на покраината Виена започна истрага.

  Девојката Данка Илиќ има кафена коса, кафени очи и е висока околу 85 сантиметри. Девојчето може да се препознае по обесената брадавица на левото уво и по бенката со неправилна форма и малку темна боја на левата подлактица.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img