More

  Нутриционистка има неколку интересни рецепти по кои нема да бидете жедни, подуени и поспани

  spot_img

  Доколку не можете да ѝ одолеете на пицата и често се наоѓате во ситуација да држите во рака уште едно парче пица, тогаш за вас е идеална нутритивно богата, односно, здрава пица. Токму затоа што често јадете пица и не сакате да се откажете од неа, ви носиме рецепти за пица кои содржат квалитетни состојки. Откако ќе конзумирате ваква пица, нема да бидете жедни, подуени и поспани.

  Имено, обичните пици се богати со калории, а сиромашни со хранливи материи. Содржат премногу сол, па ако ги јадеме навечер, постои можност да се разбудиме во текот на ноќта поради жед.

  Здраво тесто за пица
  Пицата е јадење кое овозможува многу комбинации и креативност. Покрај различните видови состојки кои се ставаат на пицата, постојат и различни видови тесто, или основи. Така, тестото за пица не мора да се прави исклучиво од брашно, туку и од зеленчук, житарки или псевдожитарки.

  Рецептите побарајте ги на „Арт кујна“.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img