More

  Нутриционист откри шест знаци кои откриваат дека пиете премногу алкохол

  spot_img

  Консумирањето алкохол често се поврзува со прослави и речиси ниту една роденденска прослава или свадба не може да помине без ниту една капка алкохол. Но, ако сте забележале дека пиењето станува се почеста појава во вашиот живот и дека не е строго поврзана со одредени радосни настани, нутриционистката Хана Бреј предупредува дека треба да размислите за намалување. Иако е општо познато дека премногу алкохол може да доведе до непријатни главоболки, Бреј додава дека тоа може да има многу лошо влијание врз остатокот од вашето тело.

  Како што објаснува за порталот The Sun, постојат одредени знаци кои можат да укажуваат на тоа дека претерувате со консумирањето алкохол и треба да го минимизирате што е можно повеќе.

  Овие се:

  надуеност

  гадење или повраќање

  проблеми со спиењето

  проблеми со кожата (мозолчиња, црвенило, акни)

  проблеми со забите

  проблеми со видот.

  Иако секој од овие симптоми не мора да значи дека е предизвикан од прекумерно консумирање алкохол, нутриционистот објаснува дека токму овие знаци може да укажуваат на тоа дека претерувате со алкохолните пијалоци.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img