More

  Дали сте слушнале за „ѕвездени луѓе“? Тие велат дека се вонземјани и ќе и помогнат на Земјата

  spot_img

  Ѕвездените луѓе или ѕвездените семиња се поединци кои веруваат дека дошле на Земјата од други димензии за да помогнат во заздравувањето на планетата и да го водат човештвото во „златно доба“ – период на голема среќа, просперитет и достигнувања.Можеби звучи малку лудо, но пребарувањето на интернет за терминот дава повеќе од 4 милиони резултати, а има тони луѓе кои објавуваат видеа на TikTok, Instagram и Facebook кои веруваат дека се од друг свет. Навистина, содржината со фразата #starseed има повеќе од милијарда прегледи на TikTok, пишува ScienceAlert.

  За разлика од „земјените души“, за кои се вели дека се реинкарнираат на Земјата, Starseeds веруваат дека се повторно разбудени од друга планета за да се родат овде. Ѕвездените семиња веруваат дека тие се канали помеѓу божествените царства и Земјата и можат да се транспортираат меѓу галаксиите преку медитација.

  Ѕвездените семиња исто така веруваат дека можат да комуницираат со форма на комуникација за која се вели дека ги заобиколува човечките ограничувања и е јазик на душата.

  Идејата најмногу му се припишува на авторот Бред Штајгер кој пишувал за непознатото и бил заинтересиран за вонземски живот и вонземски суштества. Во својата книга „Боговите на Водолија“ од 1976 година, Штајгер ја претстави својата идеја дека некои луѓе доаѓаат од други димензии.

  Овие луѓе тврдат дека постојат неколку начини да откриете дали сте ѕвездено семе. Ова вклучува потрага по смисла во животот и чувство на недостаток на припадност. Да се ​​биде духовен и да се има силно чувство за интуиција се исто така карактеристики на ѕвезденото семе.

  За нив се вели дека се емпатични, чувствителни и имаат повеќе проблеми со физичкото и менталното здравје, бидејќи нивните души не се навикнати да имаат човечко тело. Starseeds сакаат да му помогнат на човештвото. Но, животот на Земјата ги обзема и така тие се надополнуваат поминувајќи време сами.

  Се вели дека имаат желба да истражуваат и да искусат нови култури и области, што им помага на луѓето од ѕвездите потоа да обезбедат нови сознанија за постоењето. Примерите вклучуваат нови теории на заговор за општеството, холистички здравствени интервенции, заедно со размислувања за античките вонземјани и цивилизации.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img