More

  Новиот филм на Драган Бјелогрли доби меѓународна слава: „Чувари на формулата“ во главната програма на Палм Спрингс

  spot_img

  Престижната награда на магазинот Variety на најголемиот европски фестивал во Локарно ја отвори вратата за меѓународно признание на новиот филм на Драган Бјелогрлиќ „Чувари на формулата“.

  Веднаш по проекцијата на Piaca Grande и наградата на публиката во Сараево, следуваа покани за најголемите светски фестивали.

  Веќе оваа есен „Гардијанс“ ќе ги отвори фестивалите во Талин и Љубљана, а веднаш потоа филмот и официјално ќе го затвори фестивалот во Загреб.

  Пред меѓународните фестивали, филмот „Чувари на формулата“ се очекува да има голема премиера во Белград, која е закажана за 24 октомври во салата на МТС, по што гледачите во земјава и регионот ќе имаат можност да го проследат Драган Најновото дело на Бјелогрлиќ.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img