More

  Најпослушните раси на кучиња

  spot_img

  Некои кучиња едноставно не слушаат, без разлика колку се трудите.

  Затоа е важно да ги проучите неговата личност и карактеристики пред да земете куче, бидејќи не сите луѓе подеднакво се плашат од тврдоглавите кученца. Подолу е листа на најнепослушните раси.

  малтешки
  Малтежаните се меѓу најтврдоглавите, а со тоа и најпалавите кучиња и тешко се дресираат. Од својот сопственик бараат силен карактер, дисциплина и упорност со чија помош ќе направат пристојни кучиња. Само затоа што се мали не значи дека не треба да се грижат и дека не треба да се одгледуваат.

  Бушава Фокс Териер
  Тие се многу интелигентни и тврдоглави, а доколку сакате да ги „скротите“, ќе мора да се потрудите напорно на облекување и да ги нагласите задачите за послушност.

  Минијатурна акита
  Акитите имаат личност која бара многу трпение од сопственикот и неговиот силен карактер и истрајност доколку сака да го дисциплинира своето куче. Тие бараат дресура.

  Мастиф
  Мастифот е едно од најнепослушните кучиња. Тој е добродушен и приврзан, но многу тврдоглав. Тој бара секојдневен тренинг и дисциплина бидејќи во спротивно, ако му здодее, може да биде деструктивен.

  Бул териер
  Со квалитетна обука и добар сопственик, тие се одлични семејни кучиња, нежни и пријателски настроени, но тврдоглави.

  Боксер
  Боксерите се интелигентни и полни со енергија, но кога овие две особини одат рака под рака со тврдоглавоста, добивате куче на кое му треба дисциплиниран и доследен сопственик. Боксер бара многу дресура што ќе го искорени несаканото однесување.

  Дакел
  Овие слатки кучиња со кратки нозе имаат многу упорен карактер. Тие се многу тврдоглави, интелигентни и темпераментни и бараат квалитетен тренинг и многу работа што ќе ги претвори во пристојни семејни кучиња, пишува Жена.хр.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img