More

  Љубчо Георгиевски-Се плашиме дека целата иницијатива за една изборна единица набрзо ќе пропадне!!!

  spot_img

  ВМРО-Народна партија ја поздравува иницијативата за отворање на дискусија околу промената на изборниот модел во „една изборна единица“, но како што се развива дебатата и правецот на дискусиите, се плашиме дека целата иницијатива набрзо ќе пропадне, се вели во партиското соопштение.„Затоа ВМРО-Народна партија предлага да се побара компромис во предлогот на ДУИ и БЕСА за изборен модел кој опфаќа три изборни единици без долен праг. Длабоко сме уверени дека и ваквата промена е сепак подобра од моменталниот изборен модел и дава поголеми шанси на малите политички партии“, соопшти партијата на Љубчо Георгиевски.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img