More

  КОРОНАТА БЕСНЕЕ ВО МАКЕДОНИЈА,УНИШТЕНА НАЦИОНАЛНА СТРАТЕГИЈА ЗА ИМУНИЗАЦИЈА,УРНИСАНО ЗДРАВСТВО

  spot_img

  Епидемиолошката слика со ковид 19 во Македонија нагло се влошува,надлежните од министерството за здравство за жал повеќе преферираат политика и поделба на квоти за вработување,а најмалку се замараат со пандемијата од ковид 19?1

  УНИШТЕНА НАЦИОНАЛНА СТРАТЕГИЈА ЗА ИМУНИЗАЦИЈА,УРНИСАНО ЗДРАВСТВО!!!

  Доколку се погледнат податоците од Институтот за јавно здравје, дека во последните 24 часа од направени  1.254 тестови, а регистрирани се нови 293 случаи на ковид-19,тоа значи дека 30% од тестираните биле позитивни на ковид 19,што секако преставува огромен процент на инфицирани лица.Доколку пак се знае јавниот факт дека поголем дел од тестираните лица ,тестови направиле за потреби од патувања во трети земји и излегле позитивни на ковид 19, тогаш бројката на новозаразени сериозно е драстично поголема.

  ПРОПАДНАТА ИМУНИЗАЦИЈА!!

  Промените во министерството за здравство по доваѓањето на „елементраната непогода“Мали Бујар-Беким Сали и комплетната партизација на министерството за здравство,комплетно го уништија процесот на имунизација против ковид 19 во Македонија.Беким Сали и неговата недоквакана екипа во министерството за здравство ,динствена имунизација која ја извршија била онаа на Депонија Дрисла во Скопје ,каде уништија стотици илјади вакцини ,додека процесот на имунизација во Македонија го сведоа на НУЛА,коррорната ја прогласиле за МРТВО!!!

  С.Д.

   

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img