More

  Која е најздравата риба на светот и зошто треба да ја вклучите во неделното мени?

  spot_img

  Малкумина размислуваат за придобивките на скушата за организмот, туку го ценат само нејзиниот вкус.

  Секоја храна има хемиски својства кои на одреден начин влијаат на телото, а еве како тоа изгледа кога се јаде риба.

  Хемискиот состав на скушата содржи многу протеини и масти, а повеќе ги има во рибите уловени во текот на зимата во посеверните региони.

  Вообичаената количина на маснотии е 13 грама, што е доволно за да се дефинира рибата како масна. Протеинот е во просек 18 грама и се апсорбира три пати побрзо од протеините во говедското месо.

  Скушата е нискокалорична риба. За да добиеме дневен внес на калории, треба да јадеме приближно 700 грама риба, но не смееме да заборавиме и на мастите кои се наоѓаат во неа.

   

  Прочитајте повеќе на „Арт кујна“.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img