More

  Кијану Ривс ги откри своите два најлоши филмови

  spot_img

  Канадскиот актер Кијану Ривс неодамна им откри на медиумите кој од неговите два филма го смета за најлош.

  Имено, иако актерот е најпознат по својата работа во жанрови како што се акционите трилери, тој повремено глумел и во хорор филмови.

  Така, според критичарите, во филмот „Константин“ постигнал една од своите најдобри хорор изведби, премостувајќи ги границите на натприродниот филмски жанр и внесувајќи ја улогата на иконскиот детектив во ново светло. Режисерот на хорор Френсис Лоренс го означи Ривс како една од најважните филмски ѕвезди во тоа време.

  Но, иако улогата на Ривс во овој филм е прогласена за вистинско кинематографско чудо, има некои хорор филмови кои тој ги смета за најлоши.

  Ривс еднаш објасни дека бил измамен за улога во хорор филмот „Чувар“ од 2000 година, во режија на Џо Чабарник. Заплетот на филмот е за поранешен агент на ФБИ, кој е прогонуван од сериски убиец.

  Ривс еднаш рече:

  „Никогаш не ме интересираше сценариото, но мојот пријател го фалсификуваше мојот потпис на договорот. Не можев да докажам и не сакав да ме тужат, па немав друг избор освен да го снимам филмот“, призна Ривс.

  Тој подоцна зборуваше за хорор филмот од 2015 година „Knock Knock“, откако медиумите забележаа дека тој повеќе не глуми во слични филмови.

  „Тоа беше катастрофа. Го мразам тој филм. Тој е страшен“, изјави актерот.

  Инаку, Кијану Ривс е најпознат по франшизите „Џон Вик“ и „Матрикс“, но играше и улоги во романтични филмови како „The Lake House“, „Last Autumn“, „My Private Idaho“ и „How да го фати ергенот“

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img