More

  Анушиќ ги придружуваше војниците до Косово, најави дека почнува да го решава проблемот со изградба на воени бродови

  spot_img

  Министерот за одбрана и вицепремиер Иван Анушиќ го придружуваше 40-от контингент хрватски војници (HRVCON) во операцијата за поддршка на мирот во Република Косово. Анушиќ на збогувањето рече дека во Хрватска, но и во светот опаѓа интересот за служење војска, но дека и покрај тоа мора да се зајакне армијата и безбедноста.

  На прашањето за пожарот во компанијата „Драва интернешнл“ во Осиек, Анушиќ вели дека прелиминарните резултати што ги добил додека бил префект на Осиек-Барања се задоволителни, но предупредува и дека чекаме информации веќе еден месец и дека се треба да се побара од Државниот инспекторат кој, како што вели министерот, е должен да ги даде овие информации.

  Анушиќ на новинарите им откри и дека следната недела оди на средба со Томислав Дебељак за да го реши проблемот околу изградбата на воени бродови.

  Анушиќ на нашата репортерка Теи Михановиќ и кажа дека очекува да воспостави добри односи со претседателот на Републиката Зоран Милановиќ, што не можеше да го направи неговата претходничка Марија Баножиќ.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img