More

  Како да вежбате заедно со вашето куче

  spot_img

  Ако вашето куче ви пречи кога вежбате дома – вклучете го.

  Зошто да вежбате сами кога можете да вежбате со вашето куче? Кучињата се одлични пријатели за вежбање. Тие одржуваат позитивен став и ви помагаат да се забавувате. Но, доколку барате неколку нови начини да бидете активни со вашето куче, предложени се овие заеднички вежби, пишува zadovoljna.rs.

  Одете на трчање
  Трчањето надвор е подобро и за луѓето и за кучињата. Тренингот е посилен за луѓето додека трчаат на нерамен терен, а исто така е одличен начин да дишат малку свеж воздух и да уживаат во прекрасниот пејзаж заедно со вашето куче.

  Кучешка јога
  Да, кучешката јога е дефинитивно хит и всушност се нарекува Дога, и е исто толку добра за вашето куче како што е за вас. Овој тренд е создаден од Сузи Тејтелман во 2001 година и станува сè попопуларен во јога заедницата. Многу сопственици на кучиња сметаат дека ова е забавен начин не само да учествуваат во часовите за вежбање, туку и да поминуваат квалитетно време со своето куче. На интернет можете да најдете многу упатства за тоа како да го запознаете вашиот најдобар четириножен пријател во светот на јогата.

  Кога започнувате со германско донец, без разлика дали сте искусен јоги или не, важно е да запомните да одите со темпо на куче. Кучињата не се во можност да се наведнуваат во поза на дрво или во поза на воин, сепак, нивното куче надолу е нешто што секако можете да го составите. Полека оставете ги да водат и ќе можете да се синхронизирате.

  Тенис
  Играњето тенис со вашето куче е сосема можно. Дали треба да работите на вашата услуга? Вклучете го тоа во играта за правење.

  Ова е добра вежба и добра вежба за вас, додава малку забава на типична игра за правење топки. Сите победуваат.

  Малку посилни склекови
  Не го пробувајте ова дома ако имате големо куче или лош грб.

  Но, за забава и предизвикувачки склекови, ставете ја куќата на грб и направете десет повторувања.

  Оди на пливање
  Пливањето е одлично за зглобовите на кучето и е подобро за нивните шепи отколку трчањето.

  И веќе е добро познато колку е добро пливањето за луѓето.

  Фризби за секого
  Вклучете повеќе луѓе во оваа забавна вежба. Донесете пријатели и куче и започнете забавна игра фризби.

  Ова не е само фантастичен кардио тренинг, туку ја тренира вашата координација на рацете и очите и стратешките вештини.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img