More

  Грци го хакирале Министерството за образование

  - Advertisement -

  Грчки хакери коишто себеси се нарекуваат Powerful Greek Army, објавија во твит дека пред два дена наводно успеале да ја пробијат заштитата на компјутерскиот систем на македонското Министерство за образование и наука, објави Нетпрес.

  Во објавата, покрај снимката којашто би требало да ја потврди веродостојноста за кибернетичкиот напад, се наведува и дека е преземена контролата врз базата на податоци на министерството.

  Се наведува и дека хакерите имаат целосен пристап и до системот на надзорните камери.

  Од Министерството за образование нема информации за овие случувања.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img