More

  Експлозија на процедури за убавина по 2020 година. Зошто?

  spot_img

  Бројот на козметички зафати е значително зголемен по 2020 година, велат експертите. Козметичкиот хирург Иван Рашиќ објасни зошто за N1 Загреб.

  Како што објасни Рашиќ, клучната причина за наглото зголемување на процедурите за убавина по 2020 година е тоа што луѓето поминуваат многу време на социјалните мрежи за време на пандемијата на Ковид-19. Тоа, вели, уште повеќе ја засилило желбата за убав изглед, особено кај помладите. „Но, најлошото е што забележуваме дека особено помладите луѓе се подготвени да живеат помалку здрав живот поради нивната желба да изгледаат што е можно посовршено“, додаде тој.

  На прашањето дали желбата за естетски зафати е зголемена особено кај помладите или пораснала без разлика на возраста на луѓето, тој одговори дека тоа зависи од видот на естетската хирургија.

  Родителите носат помали деца, на пример, на операција за испакнати уши. „Ова всушност се препорачува, бидејќи е едноставна операција која му помага на детето кое има проблеми со испакнати уши да ја подобри својата психолошка благосостојба и социјалниот статус. Луѓето на возраст од околу 20 години имаат најмногу операции на носот, градите, а подоцна, на пример, на очните капаци, рече тој.

  Сепак, додава естетскиот хирург од Загреб, жените најчесто доаѓаат во клиниките за убавина. Има значително помалку машки пациенти, вели тој.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img