More

  Едноставна вежба од 60 секунди може да го ослободи вашиот очув

  spot_img

  Под брадата се јавува кога имаме вишок масно ткиво помеѓу брадата и вратот. Тоа навистина не се смета за нешто што можеме да го контролираме бидејќи може да биде предизвикано од генетиката, возраста и држењето на телото. Сепак, Џил Теплин сподели метод на TikTok за кој таа тврди дека може да ја намали или дури и елиминира брадата.

  Таа препорача техника која може да се изведува секаде и во секое време. Како што вели, тоа можете да го направите додека возите или додека пешачите, кога сакате.

  „Оваа техника ги зајакнува сите мускули на вратот и помага да се елиминираат болките во вратот“, рече таа.

  Теплин го свитка јазикот до покривот на устата. Тој ја држи таа позиција онолку долго колку што може, а потоа ја повторува.

  „Само завиткајте го јазикот и држете го така. Никој нема да знае, дури и ако одите по улица“, додаде таа.

  Оваа техника кај некои е позната како Мевинг, а беше воведена од ортодонтот Џон Мев во 1990-тите. Се здоби со популарност бидејќи луѓето се обидуваа да ја сменат вилицата со него.

   

   

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img