More

  Четири митови за сексот во кои сите веруваат

  - Advertisement -

  Многумина имаат погрешна слика за тоа како треба да изгледа здравиот сексуален живот.

  Мит 1: И двајцата треба да бидете расположени
  Нормално е дека расположението за сексуален однос варира кај двајцата партнери до 15% од случаите. Многу фактори можат да влијаат на вашето расположение, но најдоброто решение е да ја искористите приликата кога ја имате наместо да чекате се да се поклопи. Ако видите дека вашиот партнер не е расположен, посветете му малку внимание, бидете нежни и со нетрпение очекувајте го следниот пат. За да ги задржите работите возбудливи, излезете малку од вашата комфорна зона, пробајте нови пози или локации.

  Меѓутоа, ако еден од вашите партнери никогаш не е расположен, можеби ќе сакате да размислите за терапевт или лекар.

  Мит 2: Најдобриот секс е спонтаниот
  Факт е дека во модерното време она за што не се согласуваме, не го правиме. Очекувањето дека сексот ќе се случи сам може да доведе до долг период без него. Меѓутоа, кога ќе се сложите, тоа покажува посветеност, и двајцата имате на што да очекувате и на што да очекувате. Најдобро е да изберете време кое и двајцата партнери ќе можат да го одвојат во текот на денот, а кога никому нема да им пречи некои обврски.

  Мит 3. Човек треба да има секс три пати неделно
  Секако, редовниот секс ја негува нашата врска, но не треба да се оптоваруваме со броење. Најсреќно заљубените парови немаат секс секој ден, дури ни два-три пати неделно. Поважно од тоа колку често го практикувате ова е и двајцата да бидете задоволни. Ако не сте, треба да разговарате за тоа и да се обидете да најдете решение.

  Мит 4: Само долгиот и бавен секс е добар
  Навистина малку луѓе денес можат да си дозволат долг секс бидејќи немаме време и често сме преоптоварени за такво нешто. Доколку, пак, го чекате совршениот момент само за таков секс, тоа може да доведе до тоа да имате врски само на одмор. Прифатете ги тие врски со брзина, тоа може да ви го подобри нивото на енергија и да го подобри вашето расположение, пишува Health.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img